Випробування Камінних топок Жарко

Випробування Камінних топок Жарко

Випробування Камінних топок Жарко

Випробування Камінних топок Жарко відбувається в Канаді. Завод Жарко відштовхується від Європейських стандартів DIN 18880, DIN 18 882 DIN 18890, DIN 18891, DIN 18892 і DIN 18895 випробування потужності печі. Випробування відбуваються з вхідними параметрами. Завод-виробник рекомендує параметри і режими горіння, виходячи з призначення, надійності, довговічності і безпеки. технологічних, конструктивних та інших особливостей продукції.

Для споживачів продукції ці рекомендації в доступному вигляді наводяться в інструкції з експлуатації які знаходяться на нашому сайті.

Показник потужності

Показник потужності у всіх виробників камінів не є універсальним визначенням властивостей камінних топок. Різні режими горіння вогню видають різну потужність, як відомо потужність це є енергія в одиницях часу.

Дрова можуть горіти в каміні швидко або повільно, в залежності від герметичності і функціональності камінної топки. Таким чином, потужність відноситься скоріше до показників, що характеризує режими використання топки. Хоча і це також спірно адже мінімальний режим може бути практично нульовим в герметичній топці в незалежності від кількості дров. Таким чином помилково визначати номінальну потужність в герметичних топках. Камінні топки які повністю герметичні, не визначається за французьким стандарту NF D 35 376 а визначається по Німецькому і вже затвердженим Європейському стандарту DIN 18880, DIN 18 882 DIN 18890, DIN 18891, DIN 18892 і DIN 18895th.

Камінні топки Жарко можуть працювати

Камінні топки Жарко можуть працювати в різних режимах від максимальної до тління дров. І це є один з технологічних рішень застосованих в камінах Жарко що склало одне з ланок у досягненні високого ККД і її потужності роботи.

ККД це корисна робота обчислена як різниця між виробленою енергією і всіма втратами тепла. Втрати тепла можуть бути як хімічними, теплопровідних, і то тепло яке йде в трубу. Як розрахувати ККД? В принципі це не так і складно, наведу приклад простий нескладної формули. Припустимо теплові втрати це «ТП» температура на виході з камінної топки це «Камва» і температура на вході в камін це «ТВК» Примітка: наші технологи виробляли розрахунок топок Жарко по більш складних обчислень, в прикладі я привожу найпростішу формулу для розуміння процесу обчислення ККД. А так же в даному прикладі я не беру до уваги дрова.

ТП = (к) х (Камва – ТВК) до це – досить складний коефіцієнт, що залежить від вмісту летких і нелетких компонентів в відпрацьованих газах. (Зверніть увагу на те, що у формулі не вказане значення температури в печі, а лише на виході з неї.)

Заміряти температуру в приміщенні (на вході в камін) просто, виміряти температуру на виході регламентується стандартом DIN 15821 Виходить що ККД камінної топки використовується як розрахунковий критерій не стільки для характеристики зразка показника роботи, скільки як показник для порівняння робіт різних моделей камінів в рівних умовах.

ККД температура на вихід

Як уже я писав вище, в топках Жарко існує цілий ланцюжок технологічних ланок які є основою високого ККД і потужності. Зрозуміло з визначення що в низькому ККД температура на виході з топки повинна бути якомога менше. Ми розробили досить ефективну систему спалювання вторинних газів під назвою АІР БОХ. Повітря подається безпосередньо в саме серце утворення вторинних газів з верху що сприяє повному її згорянню. Також у верхній частині топки над Аїр боксом знаходиться рассекатель вогню. Додаткове зняття температури на виході тепла з камінної топки, видає додаткову потужність тепла. Дим на виході з димоходу практично відсутня, при роботі камінних топок Жарко.

Випробування Камінних топок Жарко і потужність визначається виходячи з реально видається теплової енергії топки. 1 кВт потужності дорівнює 28 (м3) або 10 (м2) при висоті стелі 2 метри 80 см. Цей показник можна застосовувати для середньо утеплених будинків в Україні. Ми не стали визначати потужність з хитрими прийомами і не зрозумілими визначеннями, так як вважаємо що споживачу потрібна чесна і зрозуміла інформація, для нормального планування і розрахунку потужності необхідного тепла в будинку.

Наші інструкції до камінним топок виконані по Німецькому стандарту і є так само як і загальна рекомендація використання. Топки Жарко можуть працювати в більш екстремальних умовах, маючи достатній запас міцності, для постійно безперервного горіння вогню в максимальної її потужності.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *